Waarom maagzuur goed voor je is.

Waarom maagzuur goed voor je is.

Over maagzuur wordt niet vaak gesproken, toch is dit de eerste kans om de voeding goed op te nemen.

Door ons eetpatroon van overmatige koolhydraten en suikers wordt er minder zuur aangemaakt.
Het maagzuur filtert en scheidt allerlei stoffen en zorgt dat ze naar de juiste plek in het lichaam kunnen. Maagzuur is essentieel voor een goede opname van vitamines en mineralen, vooral van vitamine B12 en ijzer.
In de praktijk zien we dat bijna de helft van de westerse bevolking te weinig maagzuur aanmaakt.
Te weinig maagzuur is een groot probleem, je kunt goed ziek worden door een slechte opname van voeding.
Krijg je die stoffen niet binnen, merk je snel genoeg een aantal dingen:
Slechte adem, misselijkheid na inname supplementen, onverteerd voedsel in de ontlasting, opgeblazen gevoel na het eten, verminderde eetlust, onrustige huid en slecht slapen, enzovoort…

Door een gevarieerd eetpatroon te hebben, zorg je dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt.
Maar dat is vaak niet genoeg.
Wanneer je te weinig maagzuur aanmaakt, doet het lichaam er niet veel mee en wordt het ongebruikt weer afgescheiden.
Door extra maagzuur te nemen tijdens maaltijden, in de vorm van Betaine HCL, help je de maag om de voeding beter op te nemen.
Vooral vetten en eiwitten worden dan beter verwerkt tot mineralen en vitamines die we nodig hebben.
Wij bij Radius Gym kunnen met je testen of jouw maagzuur goed werkt.

Het proces begint al in de mond, kauw op je eten!
Door te kauwen meng je het voedsel met speeksel, wat ervoor zorgt dat de juiste informatie naar de maag gestuurd wordt.



WhatsApp chat